Sådan får du det bedste ud af din sommerferie!

Sommerferien er over os og mange er allerede godt i gang med deres ferie og andre har deres til gode og noget at glæde sig til.

For mit vedkommende holder jeg sommerferie fra i dag af og der vil derfor være mere stille på diverse online sider og sociale medier,  som jeg ellers normalt er på med inspiration og opdateringer.

Jeg vil bruge min ferie til at hellige mig min familie, mig selv og ellers bare nyde livet og være til. Få masser af nærværs stunder og fylde mig selv op i alle de depoter- som der ellers må være.

Min sommerferie er den aller vigtigste ferie af dem alle. Det er her jeg lader op til resten af året. Bearbejder og lander udviklingen fra sidste halve år. Renser hovedet, lader kroppen og sjælen slappe af og får inspiration til hvad jeg har lyst til, at bruge min tid på efter sommerferien – når hverdagen atter starter op.

Her jeg fylder på i overflod af ALT det gode og her solen får lov at være midt punktet det meste af tiden. Ment på den måde, at jeg er udenfor så meget som jeg overhovedet kan være. Naturen er fantastisk og giver virkelig meget glæde.

Det er også her, at vi som familie holder sammen og skaber vores egne oplevelser og minder- der så vil komme deraf. Vi er mere sammen og har mange flere nærværs øjeblikke end der normalt er i hverdagen. Det vil sige, at vi igennem nærvær skaber kærlighed, sjov, glæde, omsorg, tryghed, hygge, balance, ro og omsorg for hinanden. Alt sammen noget vi alle nyder godt af resten af året.

Dermed ikke sagt, at vi ikke har vores uenigheder og skænderier som alle andre familier. Vores forventninger stemmer heller ikke altid overens med hinanden og slåskampe mellem børnene sker såmænd sikkert også. Måske også imellem forældrene 😉

Nu er det heller ikke fordi at vi sidder i rundkreds og piller hinanden i navlerne imens vi synger freds sange og spiller guitar. Næ nej vi er vel rimelig meget, det man kan kalde en ganske almindelig familie, som godt kan lide at være sammen (I hvert tilfælde det meste af tiden;-))

Og vi sætter pris på os/hinanden og værdsætter familie tiden.

Vi er fem forskellige individer, med fem forskellige ønsker og behov. Derfor er det vigtigt lige, at snakke sammen og høre alles ønsker. Prøve at imødekomme dem alle og ellers lære, at give og tage. At bo sammen er også, at kunne gå på kompromis og få det bedste ud af det. Så længe det ikke er den samme der altid gør det.

Desuden er det også vigtigt at hver især mærker efter i sig selv. For det nytter ikke noget, at sige JA JA JA JA til alt det de andre vil, for så at gå og surmule bagefter og føle sig overset og gå i offer rollen, fordi vi glemte os selv midt i det hele.

Hvis vi hver især tager ansvar for os selv – bliver det meget nemmere for os alle, at holde ferie sammen. (Det lykkes for os det meste af tiden, men kan sørme også gå galt. Og det er så her, at vi kan lære, at blive bedre til det næste gang)

Det er for eksempel jo ikke nogen hemmelighed, for dem af jer som følger mig, at jeg har et stort behov for ro, stille tid og ikke mindst alene tid. Jeg er ret sensitiv og bliver meget hurtig over stimuleret på alle sanser. Det kan godt være svært i en familie med 5 til tider larmende personer. Derfor er det mit ansvar, at sørge for, at jeg får den tid for mig selv – allerhelst hver dag – så jeg ikke løber tør og bliver irritabel og sur og gnaven. Det kan jeg gøre på mange måder som jeg blandt andet har beskrevet i denne her blog fra 2013. Find nærvær i din sommerferie. Læs her 6 råd til uploading af krop, sind og sjæl.

Mine drenge har til gengæld mere brug for action og socialt samvær – og min mand vil gerne have tid til kulturelle oplevelser og lidt af det hele.

Ved at være bevidste om vores egne behov og få sagt dem højt, så tager vi ansvar for os selv og skaber det liv – som vi allerhelst vil leve. Det synes jeg godt, at vi kan lære vores børn og os selv. Og er det ikke sådan det skal være? At vi alle hver især, tager ansvar for, at skabe et liv i overensstemmelse med vores hjerter.

Jeg ønsker dig en nydelsesfuld og absolut fantastisk sommer. Jeg glæder mig helt vildt til mange ugers frihed, til at gøre lige præcis hvad vi har lyst til og se hvad dagene bringer. Måske sender jeg et postkort fra sommerlandet ellers høres vi ved om 4 ugers tid.

Ciao ciao ♥

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s