Får du søvn nok?

 

Billede

Arrghhh! Gaaaabbb! Jeg kom ALT for sent i seng i går, fordi jeg faldt over et spændende selvudviklings webinar, som jeg bare MÅTTE høre færdig.

Og hold nu op – det kan mærkes i kroppen og i hovedet idag. Jeg gaber og gaber og falder i staver. Har hovedpine og ondt i kroppen. Jeg er über sensitiv omkring min søvn, så normalt sørger jeg for, at få 7 allerhelst 8 timer.

Mange glemmer at gå i seng. Det lyder lidt dumt, men det er rigtigt. Mange trækker tiden (som jeg selv gjorde igår aftes, med liiiige at skulle se webinaret færdigt) SÅ er der lige lidt arbejde, eller noget i fjernsynet, eller mails som skal svares på, noget spændende på internettet eller vasketøj som vi gerne lige vil have ordnet. Og pludselig har det ene minut taget det andet og det ender måske i timer. Jeg var selv slem til det før i tiden.

Men det er bare sådan, at får vi ikke passet ordentlig på vores søvn behov og taget ansvar for det – så påvirker det os negativt i den anden ende. Vi bliver hurtigere stresset. Irritable,gnavne og utålmodige. Plus vi så får tendens til, at kaste os over junk food og sukker – fordi vi er flade i energi niveaet.

For dem af jer, som læser med på bloggen eller inde på min Facebook side – så ved I, at alt det også er med til at fjerne nærværet fra dig selv. Lynhurtigt og ganske ubevidst kommer vi ind i et hamsterhjul (som vi selv har sat os i….helt ubevidst selvfølgelig) hvor vi går i mod stressen og fraværet i os selv. Det resulterer i, at vi ikke kan mærke os selv mere og selvværdet dykker betydeligt. Så det ene fodrer det andet. Og hvis vi ikke er bevidste om det – kan vi til sidst ende i den sorte gryde.

Sikke en skræmme kampagne jeg lige kom med der! Men I ved, at det vi underviser andre i- er jo dét, som vi selv gerne vil lære:-) Søvn har jeg lært, at tage alvorligt. For jeg ved på min krop, hvordan det føles ikke, at gøre det. Og det har jeg ikke lyst til! At der så engang imellem kommer en smutter – det er jo hvad der sker! Bare det ikke er blevet til en vane.

Iøvrigt påvirker det også vores udseende. Ud over at vi ser blege og trætte ud, så kan vores hud blive mere dehydreret og miste gløden. Vi kan få mørke rander under øjnene eller poser under øjnene. Bare lige et lille skønhedstip:-)

Hvis du vil læse mere om søvn, kan du læse min blog her eller inde på videnskab.

Har du problemer med, at falde til ro eller falde i søvn – så kan du bruge meditation, som er virkelig effektivt. Du kan købe min meditations cd her og den bliver sendt direkte og gratis til din dør. Læs meget mere om den her.

Her er hvad andre siger om den : Min søn på 11 år har i perioder let ved at blive “ude af sig selv”, når han f.eks. kommer i konflikter i skolen eller føler sig stresset. Hans temperament blusser op, og han synes hele verden er i mod ham. Når vi sætter Malenes CD “Ro og Balance” i CD-spilleren falder han helt til ro. Han elsker når hendes rolige stemme kærligt guider ham gennem enkle, men virkningsfulde meditationer. Det er tydeligt, at han nemt finder “hjem i selv” igen. Hvis han en sjælden gang ikke kan falde i søvn, er den korte afspændingsøvelse en sikker og behagelig måde at finde roen på. Vi lytter ofte til meditationerne sammen, og det er tæt på, at de er mere populære end den ellers elskede højtlæsning. Også for mig. På forunderlig vis har Malene formået at finde en “tone”, som går rent ind hos både voksne og (halvstore) børn. Det er næsten magisk…

Når jeg hører Malene`s guidede meditationer så falder jeg fuldstændig ned i gear. Efter en travl arbejdsdag er den virkelig effektiv, nogle gange sætter jeg den endda på i bilen på vej hjem. For når jeg hører Malene`s stemme falder jeg helt til ro. Men den første med grounding øvelsen er også virkelig effektiv inden jeg skal på arbejde eller ud til et arrangement. Jeg vil varmt anbefale Malene cd til alle andre. 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s