Julekalender 5. December

Image

Hvad gør du for at finde fred midt i al støjen fra hverdagene?

Ofte tror vi, at det er andre eller vores ydre omgivelser, som skal give os fred og ro. Men sådan hænger det altså ikke sammen. Vi skal selv skabe nærværet og lytte til den indre stilhed.

Hvis du havde spurgt mig for 10 år siden, så ville jeg da have ment, at det ikke kunne være rigtigt, at jeg ikke kunne finde ro nogle steder. Jeg ville blive irriteret på larmen eller gal på de personer som forstyrrede mig. Dengang vidste jeg heller ikke, at ro og nærvær – var et dagligt behov for mig, for at kunne opretholde overskud og bevare den sunde og positive energi. Jeg vidste heller ikke, at jeg selv skulle tage mig tiden til det, så når trangen til alene tid og fordybelse meldte sig, fik jeg virkelig dårlig samvittighed. Jeg følte mig egoistisk og selvoptaget. Hvorfor kunne jeg ikke bare være som alle andre? Hvorfor skulle jeg være alene – det ville da helt klart gå ud over børnene. Så jeg tilpassede mig mine forventninger og betalte prisen.

Heldigvis blev jeg klogere i og med, at jeg begyndte på min indre rejse. For tværtimod, så var det det aller bedste for alle, da jeg begyndte, at lytte til mig selv og tage mine behov alvorligt.

Jeg bliver en bedre person (vil jeg selv mene ;-)), når jeg giver mig selv – det som jeg har behov for. Når jeg anerkender hvem jeg er og fylder de tomme huller ud, bliver jeg gladere, sjovere at være sammen med (hvis du spørger mig ) og har mere energi. Mit selvværd bliver næret og vokser. Ergo er det fysisk og mentalt velvære for mig. Det er sundhed lige smask ind i sjælen.

Find fred i hverdagens støj.

  • Sæt tid af i kalenderen til DIG TID. Det kan være alt fra 5 minutter til flere dage. Det er klart, at jo længere tid, der er til at fylde på – jo mere får du ud af det. Men vores hverdage hænger som regel ikke sådan sammen, at vi bare lige kan snuppe en 1 uges ferie og flyve afsted til et eller andet underskønt land. Faktisk er lidt hver dag enormt virkningsfuldt.
  • Overhold aftalen med dig selv
  • Skab ro og nærvær. Hvis du ikke kan finde det derhjemme eller på arbejdspladsen – så flyt dig til et sted, hvor du kan. Gå for eksempel en tur i frokost pausen. Eller brug turen hjem fra arbejde – til at koble fra og være i din egen stilhed.

Der er mange, mange måder at gøre det på. Kun du selv ved, hvad der nærer dig bedst.

Hav en chill aften. 

Peace & love  ♥

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s