Julekalender 3. December

Image

Idag er der lidt mundgodt i julekalenderen. 

For dig som også bliver lækkersulten i ny og næ, men helst ikke vil spise (for) usundt.

Børnene og jeg var igår eftermiddags vildt lækresultne og havde (heldigvis) ikke rigtig noget usundt i huset, som vi kunne kaste os over. Men så let giver jeg ikke op, så jeg handlede da min intuition eller var det min mave, der hviskede “Æbler….kanel…..varmede……med flødeskum…..mmmmm”

Da jeg ikke er på nogen kur (har aldrig rigtig været en “kur” pige), men generelt bare prøver, at spise sundt, varieret og lytter efter hvad min krop kan lide. (Ja ja nogle gange kan den virkelig godt lide chokolade eller andet stads, der ikke hører under den sunde kategori. Bevares jeg er ikke fanatisk!!! 🙂 ) så gik jeg straks igang med mit projekt. Undervejs under duften af aromaen af varmede æbler og kanel, røg jeg tilbage til herlige minder fra min barndom. (Ja det er hvad sanserne kan gøre for os) Dengang i 80èrne, hvor vi spiste ovnbagte æbler med smør og kanel, samt flødeskum på toppen til dessert. Ja jeg tror faktisk, at jeg også har lavet det i hjemmekundskab.

Her kommer opskriften, som ikke indeholder sukker (udover frugtsukkeret fra æblerne)

JULEÆBLE GODTER

4 personer

3-4 æbler (skrællede og skåret i tern)

Lægges i et ovnfast fad, drysses med kardemomme og kanel. Skær smørklatter ud og læg dem på toppen af æblerne efter behov. Sættes i forvarmet ovn på 180-200 grader og i ca. 10 min. (Alt efter hvor bløde du vil have dem)

I mens æblerne er i ovnen – pisker du flødeskummet blandet med vaniliepulver (Min er fra Urtekram) Når æblerne er færdige, tages de ud og portions anrettes i små glas. De toppes med vanilieskummet og et drys kanel.

Ægte jule nærværs lækkerier for både børn og voksne ♥

God fornøjelse ♥ ♥ ♥

 

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s