Dit livs stormvejr!

Billede

Gik en tur efter stormen i sidste uge og så, at der var rusket godt og grundigt op i naturen og omgivelserne. Store træer var væltet og grene brækket over. Jeg måtte endda skifte rute undervejs, da stien var blokeret med et væltet træ.

Det fik mig til, at tænke på, hvordan det samme sker for os mennesker. Vi kommer ud for storme i vores liv – det er uundgåeligt. Vi blæser omkuld og vælter. Måske går vi i stykker, knækker over og mister en gren eller to. 

Men stammen, vores rod, står der stadig. Nogle gange mere svækket end andre. Men den står der – med rødderne nede i jorden. Den står nøgen og bar. Smuk som aldrig før. For det synes jeg det er. Altså at det er smukt, at være sårbar. 

Vi alle er sårbare på et eller andet tidspunkt i livet, men ikke alle tør vise det. Det kræver mod at blotte sig på den måde og de fleste af os er vokset op med den læring, at det er svagt, at vise sin sårbarhed, sine fejl eller hvis noget ikke fungerer, som man ønskede. Jeg mener derimod, at det er en styrke, at vise sig selv – det hele af en selv. Både det vi er stolte over, men også det som vi helst ikke vil vedkende. De ting som vi har lyst til at gemme ind i skabet og smække efter os eller grave os ned i jorden – istedet for at snakke om det. For det letter for det første byrden på skuldrene. Det hele skal ikke være så perfekt og når forventnings niveauet daler, falder stress niveauet også. Det giver en ro i kroppen og sindet. Dit selvværd stiger når du giver dig selv lov til at fejle og åbent vise din sårbarhed. 

Vi kan ikke komme uden om, at vi af og til i livet, kommer ud i et voldsomt stormvejr. At der til tider bliver væltet nogle træer og nogle grene knækker og skal fjernes. Men går vi ind i det (Læs krisen) med et åbent sind og tillid til processen – kommer vi til gengæld ud igen – befriet, gladere og med en solid læring, som vi kan gøre brug af resten af livet.

Det er ikke nemt – overhovedet ikke – men det er eddermame en berigelse  af sit liv, hvis man gør det. Jeg ved det, for jeg har selv været der mange gange. Og for hver gang bliver jeg en tand klogere, en tand mere glad, taknemmelig og fri. Fri for tyngende, selv bebrejedende ord og følelser, som rammer lige midt i skyld og skam kernen. Den som smerter og ødelægger på en grim, destruerene måde.

Jeg siger ikke, at du skal tale med gud og hver mand om det og ligge det hele ud på facebook. Men find en du har tillid til. En veninde, terapeut eller en anden, som er klar til at lytte. Åbn dit sind og fortæl. Tro mig, vi har alle prøvet lidt af hvert i livet og når du viser hele dig, giver det et dybere forhold til dine venner, men også til dig selv.

Når vi er i sådan en situation, nøgne og sårbare, får vi rusket godt og grundigt op i vores indre overbevisninger og tro. Vi er bange og mistroiske for hvad der sker. Det føles utrygt. Men for mig er det en hjælp, at tænke på, at stammen (vores indre kerne, vores sjæl, hjerte eller hvad du har lyst til, at kalde det) står fast med sine rødder i jorden. Den er tilbage. Den står der og bare er. Måske med brækkede grene, men den er. 

Det er ud fra stammen, at det hele udspringer. Nye fine grene med nye grønne blade, blomster og frugter. Det er da fantastisk! At når noget forgår, så vokser der bare noget nyt. Livet og vi er i konstant bevægelse.

Så længe vi plejer og nærer vores stamme (= vores indre), jo stærkere og mere robuste bliver vi. Og jo bedre bliver vi, til at stå imod og takle de ydre og indre storme, som vi jo nok ikke helt kan undgå. 

Vil du styrke din stamme og finde mere ro, selvværd og frihed til at leve det liv, som du drømmer om, så MELD DIG IND I KLUB NÆRVÆR. Her træner vi dit mindset og din krop til at leve i overenstemmelse med dine drømme. Læs mere her.

Du er selvfølgelig også velkommen til, at ringe/sms 25 12 60 93 eller maile til mail@maleneripullone.dk hvis du vil have en tid til enten en samtale eller en behandling.

Reklamer

One thought on “Dit livs stormvejr!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s