Hooked på de sociale medier?

Jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg så den her musik video.
De gør grin med, hvordan vi konstant lever på de sociale medier, Facebook, Twitter, Instagram, spil, mobil telefoner osv. osv.
Og det er jo altid sjovt, når der er noget om det.

Hånden på hjertet – så er jeg da selv en “sucker” til diverse online ting og sager. Jeg bruger det selvsamme også i mit arbejde.
Dér hvor jeg skal passe på, er balancegangen i, hvornår bliver det tidsfordriv, en trøst for noget i mig, som ikke har det godt, eller fylder det et tomhul for uforløste følelser og usagte ord.

Andre gange vil jeg bare så gerne gemme på oplevelsen eller dele med andre – noget smukt og sjovt.
Jeg elsker f.eks. at tage billeder og fyrer gerne hundrede vis af på en fantastisk udsigt.
Sagen er bare, at tiden jo går fra den oplevelse, som jeg jo netop står i og har så travlt, med at gemme på billeder.

Kender du det ikke selv – skyde løs af dine børn – af seværdighederne på udflugten eller til arrangementer? Prøv at tage dig selv i, hvor meget du egentlig helt “råt” oplever, i dèt øjeblik. For når man står bag kameraet – er det jo ikke helt det samme, som at bare være og suge til sig med alle sanserne – man står jo, på en måde bag et filter.

Vi kan jo spørge os selv, ” hvor meget tid går der fra nuet?” Og JA, jeg er helt med på, at nuet, er dèr hvor vi er. Vi kan så i stedet spørge os selv om “Vil jeg ligge fokus og opmærksomhed på den rå og autentiske oplevelse eller bag et filter?”

Det er meget apropro mit arbejde med nærvær. Og en hel workshop i sig selv. Jeg synes det er en balancegang, som er forskellig fra person til person. Kun DU ved, hvad godt er for dig. Og det varierer selvfølgelig også, fra hvor du er i livet.

Et emne vi vil have godt af dagligt, at tune ind på og justere undervejs. Når vi tager ansvar for os selv og vores egne handlinger, tager vi automatisk også skridtet mod en bevidst og nærværende hverdag – hvis det vel at mærke, er det vi ønsker.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s